Marietta Zingen

Ik kan voor speciale gelegenheden komen zingen. Dat kan bijvoorbeeld bij een bruiloft zijn, een begrafenis, een scheiding, een feest, etc. Voor elke situatie kunnen we samen passende liederen vinden.

Zingen verbindt en laat horen hoe het hart zich voelt. Zingen hoort bij het leven. Mijn eerste zangles kreeg ik op mijn negende, mijn eerste bandje was de schoolband en nadien heb ik in vele Groningse bandjes en gezelschappen gespeeld en gezongen. Aanvankelijk zong ik vooral Engelstalig, maar in de loop der jaren gebeurde dat steeds vaker in het Spaans.

Mijn jarenlange zang- en podiumervaring komt goed van pas in de zangworkshops die ik geef en het coachingwerk dat ik doe. Maar op deze gebieden heb ik ook veel te danken aan de cursussen en lessen die ik heb gevolgd bij mensen als Jan Kortie, Pia Douwes en Lies Akkerman. Het is mijn overtuiging dat iedereen zijn eigen stem heeft en dat deze stem te voorschijn komt als de sfeer prettig en de ontspanning juist is.

Plezier en enthousiasme zijn de kernwoorden in mijn aanpak bij de zangworkshops. Ik werk zowel met grote als kleinere groepen. In de workshops maak ik gebruik van een breed repertoire aan liederen. Afrikaans, Engels, Nederlands, in meerstemmige uitvoeringen. Ook (dans-)bewegingen kunnen onderdeel uitmaken van het programma.

In het coachingwerk help ik mensen met hun zangpresentatie. Hoe interpreteer je een tekst en hoe zet je dit met je stem om in een boeiende podiumpresentatie?

 

In 2011 is er een Nederlandstalige CD opgenomen met 16 gezongen gedichten van Kees Langejan.

 

Horizonnen - De HemelHorizonnen - De Vogel